fbpx skip to Main Content
FAQ - Frequently Asked Questions

Hieronder treft u een overzicht van veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? stel hem via het contactformulier onderaan de pagina.

Voor wie is Restart your Energy geschikt?

In principe voor iedereen, jong en oud. De groepen zijn gevarieerd. Veelal zullen mensen alleen reizen om zo met gelijkgestemden van een heerlijke vakantie te genieten.
Iedereen die redelijk te ter been is kan meedoen.

Waarom is Restart your Energy een fijne week voor mij?

Wij willen u graag helpen een gezonde nieuwe start in uw leven te maken door gezond eten, veel bewegen en voldoende rust tussendoor te nemen. U doet dit niet alleen, maar samen en dat maakt dit tot een uniek concept.

Mag ik van het programma afwijken?

Jazeker, het is uw vakantie en wij verplichten u tot niets. Wel adviseren wij u zoveel mogelijk mee te doen met het actieve programma om het meeste uit uw vakantie te halen en zo fit en energiek mogelijk weer naar huis terug te keren.

Ik heb al een gezonde levensstijl, is dit dan iets voor mij?

Jazeker, u heeft vakantie en kunt bij ons genieten van al onze faciliteiten zoals een sauna, whirlpool, sportruimte (o.a.met loopband, spinningbike, crosstrainer). Maar vooral ook van rust als u even zou willen terugtrekken om bijvoorbeeld te mediteren.

Wie begeleid het sportprogramma?

Het programma wordt begeleid door professionele en gemotiveerde instructeurs. Eén van de instructeurs is opgeleid tot internationaal Yoga docent. Onze mensen zijn geselecteerd op hun deskundigheid en klantvriendelijkheid.

Kan ik ook voedingsadvies krijgen?

Ja, één van onze instructeurs is opgeleid tot voedingsdeskundige en kan u persoonlijk advies en dieet voorschrijven. Ook als u bepaalde voedsel allergie of iets dergelijks hebt. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. U kunt uw wensen kenbaar maken bij uw reservering / boeking.

Wie kookt er?

De maaltijden worden met zorg samengesteld door onze voedingsdeskundige en deze worden bereid door onze kok. Eén avond wordt u zelf met de groep uitgedaagd mee te koken. Dit onder begeleiding van onze voedingsdeskundige. Zij laat u zien hoe u op eenvoudige wijze een heerlijke gezonde maaltijd op tafel zet.

Ik ben vegetarisch/veganist wordt hier rekening mee gehouden?

Ja, wij serveren vegetarische gerechten. Bent u veganist houdt er dan wel rekening mee dat er bij ons wel vlees en vis geserveerd wordt bij de andere gasten.

Ik zou graag willen sapkuren/detoxen kan dat ook bij jullie?

Dit kan, u dient dit dan wel tijdig aan ons door te geven. U dient er wel rekening mee te houden dat andere gasten wel een maaltijd zullen nuttigen. U kunt uiteraard tijdens de maaltijden apart gaan zitten.

Mag er gerookt worden en wordt er alcohol of koffie geschonken?

Wij zijn een rookvrije organisatie en vragen onze gasten dit te respecteren. Er wordt dan ook niet gerookt op het resort.

Voor koffie en alcohol gelden andere regels; hoewel het voor uw programma beter is om geen koffie of alcohol te drinken.
U heeft de mogelijkheid een kopje koffie te nuttigen in de Quinta of een glas wijn of port(tegen betaling) te bestellen.

Hoe groot zijn de groepen?

Dit verschilt per week. Wij hanteren een maximum van 15 deelnemers per week om zo de juiste individuele begeleiding te kunnen waarborgen.

Ik reis alleen, zijn er meer mensen die dit doen?

Ervaring leert dat 80% tot 90% alleen reist.

Is er een voorbereiding nodig voor ik vertrek?

Wij adviseren u 1 á 2 weken voor vertrek uw voeding aan te passen, dus geen fastfood, alcohol (wanneer hier sprake van is) drastisch te verminderen, beter helemaal te stoppen.
Overdaad dus stoppen. U ervaart deze week dan als veel prettiger.

Val ik veel af in een week?

Dit hangt af van uw eigen discipline en overgewicht. Bij ons gaat het niet om afvallen maar vooral dat u zich fitter en energieker gaat voelen. Wanneer u na uw vertrek uw voedingsschema aanhoudt krijgt u ongetwijfeld een positiever resultaat op uw weegschaal.

Word ik gewogen voor en na de reis?

Ja, alleen op uw verzoek. Op de 1e of 2e dag wordt er een uitgebreide intake gehouden. Er is een bodyanalizer (uitgebreide weegschaal) die u op een A4 papier alle informatie geeft hoe uw percentages eruit zien. Bij vertrek kunt u hier weer gebruik van maken. Dan kunt uzelf uw resultaten aflezen.

Moet ik een kamer delen?

Nee, wanneer u een reis alleen boekt, heeft u ook een eigen kamer. Wanneer u een reis boekt voor twee personen, komt u echter wel samen met iemand op één kamer dan is uw reis per persoon goedkoper.

Wat is een Dome Shelter?

Dit is een luxe koepel tent. Deze heeft bij ons een doorsnee van 6 meter en is voorzien van eigen douche en toilet, met uitzicht naar de vallei.

Kan ik meerdere weken boeken?

Dit is geen probleem, vraag bij ons even naar de voorwaarden en voordelen.

Zijn jullie het gehele jaar geopend?

Ja u kunt voor iedere week in het jaar bij ons een boeking maken.

Ik regel mijn eigen ticket, word ik opgehaald van het vliegveld Porto?

Wij bieden iedere vrijdag 2x een tranfer aan à € 80,-. Op de dag van aankomst vertrekken we om 12.00 uur en om 20.00 uur van vliegveld Porto richting het Resort. Op de dag van vertrek komen we op vliegveld porto om 11.30 uur of om 19.30 uur. WIlt u gebruik maken van onze tranfer service geeft u dit dan even bij ons aan dan kunnen we onze chauffeur inplannen.

Daarnaast kunt u natuurlijk ook een auto huren vanaf het vliegveld. Dit scheelt niet veel met de kosten voor 2x een transfer en je kan er nog eens tussenuit.

Tot slot bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid met een taxi of een Uber onze kant op te komen. Vraag op het vliegveld naar de actuele kosten.

Kan ik dit vergelijken met een yoga vakantie?

Ja, éénmaal per dag wordt er een yoga les verzorgd. Een tweede kan in overleg, dit zou ook callanetics, bodyshape of een circuit training kunnen zijn.
De dag start altijd met een flinke wandeling en/of joggen.

Kan ik dit vergelijken met een spirituele reis?

Niet alleen een spirutuele reis. Het komt wel in de buurt, er wordt aandacht besteed aan meditatie maar dit zal niet de overhand hebben.

Kan ik dit vergelijken met een retraite week?

Ja, u kunt bij ons tot een volledig innerlijke rust komen.

Ik sport haast nooit, kan ik wel meekomen met de sportmomenten

Ja, het tempo, niveau wordt met u tijdens de intake besproken. Een ieder kan op eigen niveau meedoen.

Ik wil graag afwijken van de vaste van vrijdag tot vrijdag planning, kan dat?

Ja, U dient hiervoor altijd telefonisch navraag naar doen. We zitten regelmatig volgeboekt, dan kan het zijn dat u enkele dagen elders wordt ondergebracht. U krijgt dan een vergelijkbare kamer en u wordt gehaald en gebracht voor het programma.

Waar kan ik het beste mijn vliegtickets boeken?

U kunt deze boeken bij o.a. Ryanair, Vueling, KLM, TAP, Transavia. Indien u dit erg lastig vindt kunnen wij u deze service bieden om het voor u te boeken. indien u verzoekt dit door ons te laten boeken, vragen wij een aanbetaling van 50% van de verblijfskosten.

Kan ik bij jullie een reisverzekering afsluiten?

Nee, dit kunt u zelf heel gemakkelijk doen bij uw eigen verzekering, of waar wij goede ervaring mee hebben is de ANWB.

Welke soorten Yoga stijlen kunnen er worden gegeven?

De docent bepaald welke het meest geschikt voor de groep is. Er kan op verzoek altijd rekening worden gehouden met een bepaalde stijl.
Yoga docent is bevoegd voor het geven van o.a. Hatha, Power, Vinyasa, Yin, Ashthanga, Yin Yang

Staat uw vraag er niet bij?

Stel hem in onderstaand formulier of bel / Whatsapp met +31 612471855

Naam*

E-mail*


Back To Top