fbpx skip to Main Content

Er zijn verschillende interessante uitstapjes te maken in de omgeving. Beslist de moeite waard zijn de steden Guimarães, Porto en Braga. Ook zijn er prachtige nationale parken in het noordwesten van Portugal.

Guimarães

Dit is de geboortestad van Alfonso Henriques de eerste Koning van Portugal en wordt beschouwd als de wieg van Portugal.
Het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Op het middeleeuwse plein zijn vele leuke restaurantjes en ook het kasteel is een bezichtiging waard. Ook kan er eindeloos gewinkeld en geslenterd worden door de prachtige straten met zijn bijzondere Portugese gebouwen en huizen. De stad is vooral bekend als studentenstad.

Porto

Het is een havenstad en bekend om zijn portwijn en de portkelders. Het is de op één na de grootste stad van Portugal en het historische centrum staat ook op de werelderfgoedlijst van Unesco. Porto is een levendige stad waar zeer veel te zien is. Bij de Ribeira kan een trip gemaakt worden in één van de voormalige transportboten voor de wijn uit de Douro-regio naar Porto. Een hop-on hop-off bus brengt u langs allerlei bezienswaardigheden. De overdekte markt Bolhão is ook zeker een bezoek waard.

Braga

Braga werd meer dan 2000 jaar geleden door keizer Augustus gesticht en ligt op een van de belangrijkste Romeinse verbindingswegen van het Iberisch Schiereiland en is nu een bruisende studentenstad. Braga is een belangrijk religieus centrum, waar de Festas da Semana Santa en de feesten van São João absolute hoogtepunten zijn. Naast het Tesouro-Museu da Sé is het Museu dos Biscainhos een bezoek waard met overblijfselen uit de Romeinse tijd. U kunt rustig door het historisch centrum wandelen om de vele kerken te bezoeken, de typische huizen en de historische gebouwen. Ook het Parque Nacional da Peneda-Gerês ligt in de nabije omgeving.

Sportieve activiteiten

In de omgeving zijn ook tal van sportieve activiteiten mogelijk zoals wandelen, paragliding, paardrijden, kanoën en moutainbiken.

Wanneer komt u 'gezond genieten' op onze Quinta in Portugal?

Boek nu via onze website!

8 daags verblijf in een kamer

1.195

Aantal:
Categorie:

8 daags verblijf in een dome shelter

1.195

Aantal:
Categorie:
Back To Top